سفارش تبلیغ
صبا ویژن

تغییرات روال ثبت پلمپ دفاتر بخش دوم

 

پلمپ دفاتر قانونی شرکت قبل از شروع هر سال برای اشخاص حقیقی و حقوقی باید از طریق سامانه اداره ثبت شرکت‌ها درخواست داده شود و رویدادهای مالی هر سال از 1 فروردین در آن نگارش شود.

، پلمپ دفاتر قانونی شرکت طبق قانون تجارت باید هر سال توسط مودیان مالیاتی به اداره مالیات تسلیم شود. مهلت اخذ دفاتر قانونی شرکت قبل از شروع سال بوده که اگر قبل از شروع سال اقدام نشود ارزش و اعتبار دفاتر قانونی شرکت از بین خواهد رفت.

دفاتر قانونی شرکت چیست؟

اهمیت دریافت پلمپ دفاتر قانونی از آنجا اهمیت پیدا می‌کند که طبق ماده 6 قانون تجارت، همه تاجرها باید دفاتر تجارتی داشته باشند. مهم‌ترین دفاتر تجاری عبارتند از:

دفتر روزنامه؛ مطابق با ماده 7 قانون تجارت، تاجر همه روزه باید کلیه بدهکاری‌ها و بستانکاری‌های خود و همچنین داد و ستدهای تجاری را در دفتر روزنامه به ثبت برساند. علاوه بر موارد مذکور تاجر باید وجوهی را که برای مصارف شخصی خود بر می‌دارد را نیز در دفتر روزنامه بنویسد. به طور کلی هرگونه واردات و صادرات تجاری تاجر باید در دفتر روزنامه ثبت شود.

دفتر کل؛ معاملات تاجر باید به صورت هفتگی در دفتر کل به ثبت برسند. تاجر در این دفتر باید انواع معاملات (مثل خرید و فروش، ضمانت، ودیعه و ...) را در این دفتر به صورت جداگانه بنویسد.

دفتر دارایی؛ نوع دیگر از انواع دفاتر تجارتی دفتر دارایی می‌باشد که مطابق با ماده 9 قانون تجارت، هر سال باید پیش از 15 فروردین تکمیل شود. کلیه دارایی تاجر اعم از منقول و غیر منقول، بدهکاری‌ها و بستانکاری‌های او در طول سال مالی باید در دفتر دارایی ذکر شود.

دفتر کپیه یا اندیکاتور؛ نوع دیگر دفاتر تجاری دفتر کپیه یا اندیکاتور است که مطابق با ماده 10 قانون مذکور تاجر می‌بایست کلیه مخابرات و مراسلات و صورتحساب‌های صادره خود را به ترتیب تاریخ در آن ذکر کند.

طبق ماده 11 قانون تجارت، کلیه دفاتر تجاری تاجر به غیر از دفتر کپیه (اندیکاتور) باید توسط اداره ثبت شرکت‌ها امضا و پلمپ شود. در گذشته پلمپ دفاتر تجاری به معنای برگ شماری ترتیبی و قیطان کشی دفتر بود. در حال حاضر از شیوه‌های تازه برای پلمپ دفاتر استفاده می‌شود که در ادامه این نوشتار به بررسی آنها خواهیم پرداخت.

پلمپ دفاتر بخش دوم